Akari ry

Akarin tunnus


Tikkurilaan aikidoseura?

Ensimmäiset ajatukset uudesta aikidoseurasta alkoivat hahmottua, kun istuimme Mari Lehtisen kanssa treenien jälkeen Keravalla Sandokain naisten pukuhuoneessa ja mietimme, että Tikkurilaan pitäisi saada aikidoa. Kun esittelimme ajatusta muille, saimme kuulla että ”se on niin kallis paikka” ja ”Tikkurilan urheilutalolta ei saa harjoitusaikoja”.

Keväällä 1998 päätettiin kuitenkin aloittaa valmistelut uuden seuran avaamiselle! Mari lähti tuolloin Ranskaan harjoittelemaan aikidoa, ja ei siten voinut osallistua seuran perustamiseen. Perustajajäseniksi tulivat minun lisäkseni Heikki Pokela ja Tuula Laisi. Tuula oli Sandokaista, ja Heikkikin harjoitteli usein Keravalla, vaikka hänen varsinainen seuransa olikin Vantaan Jukara.

Nimen keksiminen on aina sekä mukavaa että vaativaa. Tällä kertaa avuksi tuli Yuriko, japaninkielen professori Berliinin yliopistosta. Hän on toiminut usein tulkkina Endo Sensein leireillä Euroopassa. Yuriko ehdotti nimiä Akari ja Akebono. Akari tarkoittaa ’sisäistä valoa’, sellaista jota ei silmällä pysty havaitsemaan. Akebono tarkoittaa ’aamusarastusta’. Akari kuulosti mielestäni heti kotoiselta ja tutulta, ja sen merkitys viehätti minua. Nimi oli myös sopivan lyhyt ja helppo lausua suomalaisille.

Seura rekisteröitiin kesällä ja sen jälkeen anottiin harjoitusaikoja Tikkurilan urheilutalolta. Urheilutalon kesän ajat oli jo jaettu (virallinen hakuaika olisi ollut helmikuussa), mutta onnistuimme kuitenkin saamaan neljä harjoitusaikaa. Viralliset avajaiset pidettiin lauantaina 30.11.1998, ja harjoittelijoita oli mukana noin kaksikymmentä.

Tammikuussa 1999 oli ensimmäisen peruskurssin vuoro. Peruskursseja on sen jälkeen järjestetty aina elo-syyskuussa ja tammikuussa. Akari on kasvanut tasaisesti ja tällä hetkellä seurassa on lähes 100 jäsentä, joista yli 20 on junioreita. Aikuisten ikäjakauma on 14 – 60 vuotta. Harjoitusaikojen määrä on kasvanut ja elokuusta 2001 lähtien niitä on ollut lähes joka päivälle. Tästä saamme kiittää Vantaan kaupungin liikuntatoimiston mukavaa ja auttavaa henkilökuntaa. Seuramme toiminta on aktiivista ja ilmapiiri iloinen. Tervetuloa harjoittelemaan!

Miranda Saarentaus 7. dan, Akarin perustajajäsen


> SEURAN YHTEYSTIEDOT

Read More